Składniki:
- 100 g ryżu
(u mnie Basmanti)
- 1 puszka
cieciorki
- 3 garście
szpinaku baby
- 0,5
czerwonej papryki
- ok. 4
ogórki konserwowe lub kiszone
-
opcjonalnie: prażone pestki dyni do posypania
Dressing:
- 1-1,5
łyżki startego imbiru
- 2 łyżki
sosu sojowego bezglutenowego
- 1 łyżka
oliwy
- 1 łyżeczka
octu balsamicznego
- sól,
pieprz
Przygotowanie:
Ryż
ugotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu i ostudziłam. Cieciorkę odsączyłam i
umieściłam w misce. Dodałam pokrojony szpinak, ogórki i paprykę oraz ostudzony
ryż. Wymieszałam.
Składniki
sosu połączyłam w miseczce i polałam nim sałatkę. Posypałam prażonymi pestkami
dyni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz