Składniki na
2 porcje:
- ¼ główki
sałaty lodowej
- 100 g
łososia wędzonego
- 1 awokado
- 10 pomidorków
koktajlowych
- 1 łyżka
soku z cytryny
Sos:
- 4 łyżki
oliwy (u mnie oliwa ze słoika z pomidorkami suszonymi – moimi własnymi)
- 1 łyżeczka
octu balsamicznego
- 1 łyżka
ziół prowansalskich
- sól,
pieprz
Przygotowanie:
Sałatę
umyłam, pokroiłam i ułożyłam na talerzach. Następnie położyłam na niej
pokrojone na pół pomidorki. Dodałam pokrojone i skropione sokiem z cytryny
awokado. Łososia pokroiłam w paski, które zwijałam jak ślimaki i układałam na
warzywach.
Składniki
sosu wymieszałam razem i polałam nim sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz