Składniki:
- 200 g mąki
jaglanej
- 100 g mąki
orzechowej (z orzechów arachidowych)
- 100 g
masła
- 0,5
szklanki cukru trzcinowego
- szczypta
soli
- opcjonalnie:
kilka kropli aromatu migdałowego
Przygotowanie:
Przygotowałam
piekarnik – 150 stopni z termoobiegiem oraz blachę z papierem do pieczenia. Wymieszałam
wszystkie składniki na ciastka. Konsystencja wyszła jak na kruszonkę. Żeby
ciastka się lepiły dodałam odrobinę wody. Następnie lepiłam w rękach kulki i
rozpłaszczałam na blaszce. Piekłam ok. 15 minut – pierwsze ciastka zrobiłam
nieco grubsze, więc piekłam ok. 20 minut, cieńsze wystarczy piec 15 minut.
Ciastka wychodzą kruche. Są bardzo smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz