Składniki:
- 100 g
kaszy gryczanej białej
- 200 g
rodzynek
- 1 banan
- 1 łyżka
oleju kokosowego
-
opcjonalnie: kilka kropli aromatu waniliowego
- do
obtaczania: sezam, wiórki kokosowe, korab, mąka orzechowa itp.
Przygotowanie:
Kaszę ugotowałam
zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudziłam. Rodzynki zmiksowałam w
blenderze. Następnie dodawałam stopniowo pozostałe składniki i miksowałam na
gładką masę. Wg mnie masa jest słodka, ale sprawdźcie sami i ewentualnie dosłodźcie.
Następnie odstawiłam masę na ok. 30 minut. Jak lekko stwardniała, tworzyłam z
niej kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczałam w sezamie. Gotowe trufle
przechowuję w lodówce.
4 komentarze:
Wyglądaja apetycznie!
Dziękuję :-)
czy rodzynki można zastąpić daktylami?
Tak. Myślę, że daktyle jak najbardziej będą pasować.
Prześlij komentarz