Składniki:
- 1 szklanka
cieciorki
- 1 puszka
zielonego groszku
- 1 jajko
- 1 szklanka
amarantusa ekspandowanego
- 2 łyżki
koperku
- 1 łyżka
oleju kokosowego + ewentualnie do smażenia
- 15 oliwek zielonych
bez pestek
- 5
pomidorków suszonych
- 2 łyżki
skrobi ziemniaczanej
- 3 łyżki sosu sojowego bezglutenowego
- sól,
pieprz
Przygotowanie:
Cieciorkę
zalałam wodą i namaczałam całą noc. Następnie ugotowałam ją w lekko osolonej
wodzie. Ostudziłam i zmiksowałam w malakserze. Groszek zielony odsączyłam i
dodałam do cieciorki. Zmiksowałam. Do masy dodałam jajko, koperek, olej
kokosowy i zmiksowałam. Oliwki i pomidorki suszone pokroiłam drobno i razem z
pozostałymi składnikami dołożyłam do masy i wymieszałam łyżką. Formowałam w
dłoniach niewielkie kotleciki i smażyłam na cienko posmarowanej olejem patelni
z obu stron aż się przyrumieniły.
1 komentarz:
Pyszne! Całej rodzinie bardzo smakowały :)
Prześlij komentarz