Składniki:
- 1 brokuł
- 4-5
ziemniaków
- 1 marchew
- 2 łodygi
selera naciowego
- 1 l
bulionu warzywnego
- sól,
pieprz
- 2 łyżki
sosu sojowego bezglutenowego
- 2 łyżki
jogurtu naturalnego lub śmietany
- garść
orzechów nerkowców
- garść
natki pietruszki
Przygotowanie:
Warzywa
obrałam, umyłam i pokroiłam na kawałki. Brokuł podzieliłam na różyczki.
Wszystkie warzywa przełożyłam do garnka. Zalałam bulionem i dolałam wody tak,
żeby warzywa były przykryte. Warzywa gotowałam do miękkości, a następnie
zmiksowałam. Dolałam jogurtu i ponownie zmiksowałam na gładko. Dodałam sos
sojowy, sól i pieprz. Zagotowałam wszystko razem. Uprażyłam na patelni
pokruszone orzechy. Zupę podawałam posypaną prażonymi orzechami i natką
pietruszki.
2 komentarze:
Zrobiłam dzisiaj, wyszła pyszna!
Cieszę się, że zupa smakowała :-)
Prześlij komentarz