Składniki:
- 1 szklanka musy z dyni Hokkaido
- 1 szklanka mąki kokosowej
- 1 szklanka mąki orzechowej lub migdałowej
- starta skórka z 1 pomarańczy
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżeczki cynamonu
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Upiekłam dynię (około 40-60 minut w 200
stopniach), obrałam i zmiksowałam. W jednej misce wymieszałam mąkę kokosową z
orzechową, cukrem i cynamonem. W drugiej misce wymieszałam startą skórkę z
pomarańczy, sok pomarańczowy i mus z dyni. Następnie połączyłam zawartość obu
misek. Z ciasta robiłam kulki, a następnie spłaszczałam i układałam na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia. Ciastka piekłam 30 minut w 100 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz