Składniki:
- 2 szklanki
rukoli
- brokuł
- cebula
- 2 ząbki
czosnku
- 2
marchewki
- ½ selera (
u mnie pietruszka – korzeń)
- olej
kokosowy
- kilka
migdałów (u mnie prażone płatki migdałowe)
- kminek,
sól, kurkuma, pieprz
Przygotowanie:
Pół cebuli
pokroiłam w kostkę. Czosnek starłam na tarce i razem z cebulą usmażyłam na oleju
kokosowym, a następnie przykryłam patelnię pokrywką i poddusiłam razem 2-3
minuty. Brokuł, marchew i pietruszkę umyłam, obrałam i pokroiłam na mniejsze
kawałki. Warzywa włożyłam do garnka i zalałam wodą. Dodałam cebulę i
ugotowałam. Do ugotowanych warzyw dodałam przyprawy, usmażoną cebulę z
czosnkiem oraz rukolę i wszystko razem zmiksowałam. Gotowałam kolejne 3 minuty.
Zupę na talerzu posypałam prażonymi płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz