Składniki
- 1 szklanka
zielonej soczewicy
Pasta
rodzynkowo – orzechowa:
- 0,5
szklanki rodzynek
- 0,5
szklanki orzechów włoskich
Pasta
oliwkowo-pomidorowa:
- 10
zielonych oliwek
- 6
suszonych pomidorków
- 1 łyżka
oliwy
- 0,5
łyżeczki bazylii
- sól,
pieprz
Pasta
sezamowa:
- 2 łyżeczki
pasty Tahini
- 1 łyżeczka
miodu
- sól
Pasta
pieczarkowa:
- 3 średnie
pieczarki
- pół małej
cebulki
- 1 ząbek
czosnku
- 1 łyżka
oleju kokosowego
- 1 łyżka
posiekanej natki pietruszki
- sól,
pieprz
Przygotowanie:
Soczewicę
ugotowałam. Jak była miękka, to ją odcedziłam i podzieliłam na 4 części.
Pasta rodzynkowo
– orzechowa:
¼ ugotowanej
soczewicy zmiksowałam z rodzynkami i orzechami.
Pasta
oliwkowo-pomidorowa:
¼ ugotowanej
soczewicy zmiksowałam z pozostałymi składnikami pasty.
Pasta
sezamowa:
¼ ugotowanej
soczewicy zmiksowałam z Tahini i miodem. Można trochę posolić.
Pasta
pieczarkowa:
Pieczarki
obrałam, umyłam. Cebulę obrałam i posiekałam, podsmażyłam na oleju kokosowym.
Dodałam starty czosnek i pokrojone pieczarki. Smażyłam aż woda z pieczarek
odparowała. Następnie zawartość patelni zmiksowałam z ¼ ugotowanej soczewicy.
Doprawiłam i wymieszałam z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz