Składniki:
- 200 g
kaszy gryczanej (2 saszetki) – ja wymieszałam białą i paloną kaszę
- 300 g
pieczarek
- 1 średnia
cebula
- 2 ząbki
czosnku
- 0,5 pęczka
natki pietruszki
- 1 szklanka
mąki pszennej typ 1850
- 1 łyżka
oleju kokosowego
- sól,
pieprz
Przygotowanie:
Kaszę
gryczaną ugotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu. Pieczarki umyłam, oczyściłam
i pokroiłam w kostkę. Cebulę pokroiłam w piórka i podsmażyłam na łyżce oleju
kokosowego. Dodałam starty na tarce czosnek. Następnie dołożyłam pieczarki.
Smażyłam aż odparowała woda z pieczarek. Następnie zawartość patelni
zmiksowałam.
W misce wymieszałam
przestudzoną kaszę, zmiksowane pieczarki z cebulą i czosnkiem, kaszę i mąkę.
Dodałam posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Z powstałej masy
formowałam krokiety i smażyłam na oleju kokosowym aż się przyrumieniły z każdej
strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz