Składniki:
- 0,5 opakowania makaronu muszle lub innego
- 1 mały lub 0,5 pół dużego brokuła
- 2 pomidory
- 1 mała cebula
- 1 puszka łososia w kawałkach
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Brokuły podzieliłam na
małe różyczki i ugotowałam na parze. Na patelni podsmażyłam pokrojoną w piórka
cebulę. Jak cebula się smażyła, sparzyłam i obrałam ze skóry pomidory.
Następnie pokroiłam je w kostkę i dodałam do cebuli. Chwilę razem smażyłam i
dodałam brokuły i łososia. Dusiłam razem aż pomidory puściły sok. Na koniec
dodałam makaron i wszystko razem wymieszałam. Z podanych składników wychodzą 2 spore
porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz