Awokado jest pełne nienasyconych tłuszczów. Ponadto zawiera pełnowartościowe białko, witaminy C, E, K, H, PP oraz z grupy B, karoteny a także kwas foliowy, potas, miedź i błonnik. Dlatego warto je jeść.
Składniki:
- 1 dojrzałe
awokado
- 1-2
łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 10-15
oliwek
- sól,
pieprz
Przygotowanie:
Awokado
przekroiłam na pół, wyjęłam pestkę i wydrążyłam miąższ łyżką. W miseczce
rozgniotłam awokado widelcem. Jeśli lubicie zupełnie gładkie pasty, to lepiej
zmiksować awokado. Następnie dodałam koncentrat pomidorowy i wymieszałam.
Oliwki pokroiłam na cienkie plasterki i połączyłam z pastą. Doprawiłam szczyptą
soli i pieprzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz