Składniki:
- 1 puszka
czerwonej fasoli
- 200 g
rodzynek
- 50 g
słonecznika
- 100 g mąki
orzechowej
- 2 czubate
łyżki kakao
- 1 banan
- 50 g
żurawiny
- 1 łyżka
oliwy
- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia
- kilka
kropli aromatu rumowego
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki na ciasto stopniowo miksowałam w malakserze. Jak masa była prawie
gładka, przełożyłam ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Celowo
wybrałam dużą formę, żeby ciasto cienko rozsmarować, a po upieczeniu pokroić
jak ciastka.
Ciasto
piekłam 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawiłam ciasto w nagrzanym
piekarniku na 15 minut. Po ostygnięciu pokroiłam na małe kwadraciki – jak ciasteczka. Takie kwadraciki można oblać polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz