Składniki na
1 porcję:
- garść
rukoli
- 0,5 owocu
kaki
- 1-2
plastry ananasa
- 1 łyżeczka
pasty sezamowej Tahini
- szczypta
soli
Przygotowanie:
Rukolę
ułożyłam na talerzu. Kaki i ananasa obrałam i pokroiłam na kawałki. 1/3 ilości kaki
odłożyłam. Pozostałe owoce położyłam na rukoli.
Do wysokiego
naczynia włożyłam odłożone kaki, pastę sezamową i szczyptę soli. Zmiksowałam na
gładki sos i polałam nim sałatkę.
Robiąc tę sałatkę
nie wiedziałam do końca, jaki będzie efekt. Pierwszy raz użyłam Tahini do
sałatki. W każdym razie sałatka była bardzo smaczna i żałowałam, że zrobiłam
jej tak mało. Dodam, że jest dość słodka i może być również podawana na deser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz