Składniki:
- fasolka
szparagowa ok. 40 dag
- 3 małe
pomidory (u mnie ok. 270 g)
- tofu 100 g
- 1 średnia
cebula czerwona
- 1 łyżeczka
oleju kokosowego
- 1 łyżka
oliwy
- 1 łyżka
octu winnego
- 0,5
łyżeczki słodkiej papryki
- 0,5
łyżeczki kurkumy
- sól,
pieprz
-
opcjonalnie starty ser do posypania, np. grana padano czy parmezan
Przygotowanie:
Fasolkę
obrałam (odcięłam końcówki), umyłam i pokroiłam na kawałki 2-3-centymetrowe.
Następnie ugotowałam ją na parze. Tofu pokroiłam w małą kostkę i podsmażyłam na
oleju kokosowym. W czasie smażenia dodałam paprykę i kurkumę, wymieszałam.
Pomidory pokroiłam w kostkę, a cebulę w ćwierćplasterki. W misce wymieszałam
warzywa z tofu. Dodałam łyżkę oliwy i łyżkę octu winnego. Doprawiłam i
połączyłam wszystkie składniki. Tak przygotowaną sałatkę można posypać startym
serem, np. parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz